SCIO a Világ legfejlettebb, nagy tudású komputerizált eszköze, mely a szervezetben lévő stressz felismerése, és csökkentése céljából lett kifejlesztve.

Örömmel várjuk jelentkezését, akár tapasztalt SCIO felhasználó, akár új érdeklődő, a Biorezonancia terén. Csatlakozzon hozzánk és vegyen részt az általunk rendezett SCIO Biofeedback tanfolyamokon, továbbképzéseken, fórumokon, kongresszusokon. Látogasson vissza rendszeresen és tájékozódjon az aktuális eseményekről.

Bölcsesség a mai napra:
"A dolgok szépsége a szeretetben rejlik"
Anatole France

A SCIOhoz kapcsolódó cikkek és előadások:

Új BioHarmonex készülékkel harmonizálja életét !

Új BioHarmonex : könnyen kezelhető, magunkkal vihető, saját kis Biorezonanciás eszköz!

A BH-3készülék, a legújabb fejlesztés eredménye, melynek használata mindenki számára megtanulható.

A sejtekben az információ, különböző formákat –/elektromágneses, mechanikai/ – ölthet, melyek egymásba kölcsönösen átalakulhatnak.

A biorezonancia elektromágneses térrel végzett visszacsatoláson (biofeedback) alapuló eljárás, amelyben a szervezetnek vagy valamelyik szervnek, saját elektromágneses jelei kerülnek felhasználásra.
A szervezet anyagcsere-folyamatainak és adaptációs tevékenységének időzítését belső és külső ritmizálók végzik. A sejtekben levő DNS spirálmolekulája tárolja az ún. biofotonokat, melyek kibocsátásával a sejtplazmát, illetve a szomszédos sejteket utasításokkal látja el, így szabályozva azok életműködését. Ezt a folyamatot számos tényező befolyásolhatja.
*Külső befolyásoló tényező lehet például a napszakok váltakozása, vagy a környezet gravitációs, mágneses, illetve elektromágneses változásai.
*Belső tényező lehet például, maga az öregedés.
Az állandó változások, illetve a káros külső és belső tényezők (környezeti ártalmak, táplálkozási és életviteli hibák, valamint a korral járó elhasználódás), negatív hatással vannak a test energiatermelésére. Ez a folyamat már a húszas éveinkben elkezdődik, 40 éves korra pedig az energiánk kb. 80 százalékra esik vissza.
A csökkenő energia eredményeként egyre inkább felborul a biológiai egyensúly, aminek fenntartása a szervezetnek egyre több munkába kerül. Szervezetünk önszabályozásának erőtartalékaink szabnak határt, mely a korunk előrehaladtával, élettanilag is egyre kisebb lesz. Ha ez a „fizikai teljesítőképesség“ csökken, és a meggyengült szervezet a saját erejéből már nem tudja kielégítően fedezni az energiaszükségletét, az számos folyamatot hátrányosan befolyásolhat. Például, a betegségek kockázata is növekedhet.
A biorezonancia célja a sejt-sejt, illetve szerv-szerv közötti kommunikáció, ezáltal az anyagcsere-folyamatok optimalizálása. A biorezonanciás kezelés az életfolyamatok pozitív befolyásolásával előnyös hatással lehet a test energiaellátására, ami által az egész szervezetet harmonizálja, felfrissíti.
A Bioharmonex egy alacsony frekvenciájú, gyenge térerejű, pulzáló mágneses erőtér előállítására képes, otthoni felhasználásra kifejlesztett biorezonanciás készülék, mely kedvezősen befolyásolja a sejtek, szövetek biokommunikációját.
A BioHarmonex BH3 új generációs készülék, amellett, hogy a jól megszokott kiváló minőséget képviseli, számos újítással lett gazdagabb. Még inkább felhasználóbarát, küllemében is korszerűbb, bárki számára könnyen jól alkalmazható.

Az Új generációs BioHarmonex készüléken, a már jól ismert 20 program, további 5 új programmal lett kiegészítve:

1/ Női ciklus/menses
Egyes spirituális nézetek szerint nyilvánvaló kapcsolat van a holdfázisok és a nők 28 napos ciklusa között, mely alapvetően meghatározza a „női mibenlétet“. Ez a program rezgéseivel erre a női ciklusra lett „hangolva”. Kiegészítő programként ajánlhatók a Hormon, a Bőr, a Méregtelenítő és a Bioritmus programok is.

2/ Prosztata
Kifejezetten férfiak számára kidolgozott program, amely különösen ajánlható középkorú, valamint idősebb uraknak. Jól kombinálható a Vese, a Bioritmus és Örökifjú programokkal.

3/ Antifront
Vannak olyan emberek, akik a frontok változásaira érzékenyebben reagálnak. A legtöbben valószínűleg könnyen úrrá tudnak lenni az ilyen típusú változásokon, de modern világunkban ezek az ősi, ösztönszerű viselkedések egyre inkább háttérbe szorulnak.
A program jól kombinálható a Fájdalom, a Keringés és a Bioritmus programokkal.

4/ Mentális feltöltődés
Ez a program azoknak ajánlható, akik gyakran, hosszú ideig és/vagy fokozott stressz hatásoknak vannak kitéve, valamint olyan helyzetekben, amikor nagy, mentális felkészültség van, (pl. vizsgaidőszak). Különösen ajánlott az Idegek, Lazítás, Keringés és Bioritmus programokkal együtt alkalmazva.

5/ Nyirokrendszer
A nyirokrendszer immunrendszerünk fontos részét képezi. Sejtjei mindenütt jelen vannak a szervezetben, ahol lehetőség van idegen anyagokkal való találkozásra. A program rezgései a nyirokrendszert célozzák meg. Kiegészítésképp ajánlható az Immun, a Keringés és a Méregtelenítő programok futtatása is.

További jellemzők:
- három fokozatú, állítható erősségű programok,
- hordozható, kézre eső kezelőgombok, kis méret:
* modern forma, színes LCD kijelző,
*20 nyelvű menürendszer,
*felhasználók által könnyen cserélhető, AAA akkumlátorok.
A hordozható készülék, szabadon használható bárhol, munkahelyen, vagy utazás közben is.

Mindenki számára hasznos, könnyen alkalmazható, személyre szóló segítség.
A legnagyobb kedvezménnyel megrendelhető: 20 9197992 telefonon

Az energiagyógyászat elsődleges gyakorlói..

INDIGÓ alapelvek:

Az energiagyógyászat elveinek használatával képesek vagyunk új erőt adni egy megfáradt testnek, frissességet a fáradt elmének és új lendületet az életünknek és szellemünknek.
Képessé válunk arra, hogy hatékonyabban uraljuk energiáinkat, ezáltal csökkentsük a stresszt, a fáradtságot és megszabaduljunk számos, gondot okozó problémáktól, melyek legyengítenek..
Hallgatni kell önmagunkra és testünkre, hogy az mit kommunikál felénk.
Mindennek és mindenkinek megvan a maga egyéni rezgése.
(embereknek, állatoknak, növényeknek, szikláknak, fáknak.)

Mindnyájan különbözőek vagyunk. A vitális test, vagy más néven energetikai test, mára már széles körben elismert tudományos berkekben is, a kvantum mező elméletével együtt.

Egyre inkább elfogadottá válik az a vélekedés, miszerint a gondolat is energia, amely a kvantum mezőben jelenik meg, valamint az az elgondolás, hogy igazából mi hozzuk létre saját valóságunkat.

Fontos megismerni a tudatalattit és kapcsolatot teremteni vele, de ez mindig tudatosan történjen.
Tudatalattink mindent tud rólunk, irányítja fizikai létünket, tudatunkat, felügyel minden fizikai funkciót.
Úgy is tekinthetjük, mint egy adattárt.
Alapvetően kétfajta tudatunk van: objektív és szubjektív. 
Objektív: csak a fizikai valóságra fókuszál. 
Szubjektív: fizikai és létünk összes egyéb aspektusára is fókuszál, ez a legbensőbb valónk, a lényegünk/szellemünk/lelkünk.
Fontos, hogy e két terület kiegyensúlyozottan, egymással harmóniában legyen.
Öntudatunk és tudatunk nem különülhet el egymástól.
Testtel megáldott lélek vagyunk, nem pedig lélekkel megáldott test.
Az energetikai gyógyítás területei, amelyek magukban foglalják a biofeedback-ot, a homeopátiát, gyógynövényeket, aromaterápiát, akupresszúrát, önhipnózist, meditációt, vizualizációt, a vitális testtel dolgozunk energetikai szinten.
Az INDIGO egyesíti mindezeket a területeket egy összefüggő energetikai rendszert alkotva. Elősegíti, hogy mi magunk képesek legyünk a saját testünket karbantartani, gyógyítani és fejleszteni ezt a képességet.. 
A gondolat energia, olyanok vagyunk, olyanná válunk, amire legtöbbet gondolunk. 
Válasszuk az egészséget, mert a választás csak rajtunk múlik.

INDIGO új generációs, igen hatékony eszköz!

Az eddig ismert készülékektől gyorsabb és hatásosabb.

Mindannyiunkban lakik egy mély bölcsesség, mely az előző megtapasztalásokból keletkezik. Az elme ezeket felismeri a tudatalattinkban és felhasználja, hogy fenntartsa az optimális testi-lelki egyensúlyt.

Sok misztikus hit szerint a velünk született intelligencia helye a harmadik szem (a jóga filozófiája által nevezett Ajna), amely az ősi írások szerint  indigókék színnel van kapcsolatban. A modern tudomány beazonosította, hogy a mesteri intelligencia összefüggésben áll az agyalapi mirigy, tobozmirigy és a hypothalmus működésével, ezek mögött helyezkedik el a misztikus “harmadik szem” központja.

Az Indigo megismerése a Bioenergetika területén szerzett hosszú évek kutatómunkáinak eredményeként jött létre. A hasonló tudományos elméleteknek, a technológiai fejlődésének és az olyan eszközök használatának, mint az ultrahang, MRI, CT-, EEG, EKG, EMG, GSR, TVEP köszönhetően elértük azt, hogy a test elektromos jeleinek kibocsátása olyan adatokat szolgáltat, melyek által a páciens egészségi állapotát meg lehet határozni.

Az Indigó azonban kímélő, kevésbé megterhelő a szervezetre. Ez a legpontosabb és legkifinomultabb technológia a maga nemében, ami a stressz reakciók azonosítására több, mint 10.000 “trivector voltametric algoritmikus” jelet tárol az adatbázisában, mint például a táplálkozási értékek, érzelmi állapot, allergének, toxinok és így tovább…

A kifinomult “wave-form” hullám-generátor helyreállítja a testi-lelki harmóniát, kezeli a rendellenes stressz reakciókat, megteremti az egyensúlyt, mellyel segíti a kliens egészséges állapotának egységét.

Az Indigo segítségével, az eszköz kezelője könnyen felismeri a stressz profilját, így hatékonyan megtaníthatja a klienst annak csökkentésére, a vitalitás  és egyensúly helyreállítására és fenntartására.

Az Indigo a harmónia megteremtésével felerősíti, a belső hang érzékelését, a tudatalatti ént, és azt a bölcsességet ami mutatja, hol szükséges az életmód változás és a különleges stresszreakciók javítása. Bár az emberi test nem egy kezelési útmutató által működik, azonban az Indigo mégis létre tudja hozni a szükséges önálló ellenőrzést, a vitalitás megőrzésére irányuló utat.. 

 

 

Biorezonancia ismertető orvosoknak, gyógyítóknak

  „Az elektromágneses energia az, az alapvető energia, amelytől az egész szervezet működése függ.” W. Heisenberg Nobel-díjas fizikus

Jövőkutatók szerint az egészségipar negyedszázadát éljük. Mire alapozzák e feltevést? Főképp a számítógépek előretörésével egyrészt a diagnosztikus lehetőségek előtt nyíltak óriási távlatok, s a bioelektronika megjelenésével még újabb terápiás eszközök kifejlesztése várható. Ezzel párhuzamosan a „laikus” betegek kíváncsisága – egyúttal tájékozottsága – egyre nő az interneten található, szinte azonnal megjelenő tudományos ismeretek közlésével együtt. Már nem „fehér varázsló” az orvos tovább, s a holisztikus szemlélet ismerői, a szelídebb módszerek alkalmazói, a táplálkozással, a természetes és a mesterséges környezet hatásaival foglalkozó szakemberek meghatározó szerepet töltenek be a jövő orvoslásában.

Ahogy Thomas Alva Edison mondta: “A jövő orvosa nem gyógyszerhez folyamodik, hanem felkelti páciense érdeklődését az emberi test gondozása, a táplálkozás, a betegségek okai és azok megelőzése iránt.”

Eljött az idő, amikor felismertük, nem fejthetők meg a betegségek puszta ok-okozati összefüggésekkel, hiszen számtalan faktor befolyásolja az életfolyamatokat. A fizika és matematika fejlődése, visszatarthatatlanul húzza magával kémiai és biológiai ismereteink újra értelmezését, új tudományok megjelenését. Legtöbbjük, mint a bioelektronika, a bioinformatika, a kibernetika vagy éppen a kvantumbiológia nem új keletű fogalom, hiszen a múlt század közepétől egyre inkább beépül a vizsgálatokba és a gyógyításba, így ideje túllépnünk, de legalább is továbbtekintenünk a hagyományos biokémián, élettanon vagy a ma még csúcsnak tekintett molekuláris biológián, genetikán.

A biofizika új perspektívái mind a diagnosztikában, mind a kezelésekben ma még beláthatatlanok, de ehhez paradigmaváltás, szemléletváltozás kell. A jövőt formáló technológiák közül ezeken az oldalakon a biorezonanciával, a jövő orvoslásának egyik eszközével kívánom megismertetni az orvosokat és más egészségügyi, természetgyógyász szakembereket. Ez az a technika, ami összeköthetné a különböző iskolákon felnőtt gyógyítókat, s adhatna magyarázatot sikereikre, kudarcaikra egyaránt.

A számos biorezonanciás készülékek közül, kiemelném dr. William C. Nelson SCIO készülékét, amely igen figyelemre méltó ezen a területen. Ez egy modern, váltott potenciális biorezonancia rendszer, amely a kvantumfizika, a nemlineáris matematika és a legfejlettebb számítógép technika alapjaira épül. Hasonlóan működik, mint egy vírus- scan a számítógépen: Felfedezi a test gyenge pontjait, annak biológiai reaktivitása és rezonanciája alapján. A teszt során a szövetek, szervek, anyagcseretermékek, toxinok, allergén anyagok ezreit méri, és vizsgálja, hogy a test milyen mértékben reagál ezekre. Kimutatja a szervezet biológiai reaktivitását és rezgésállapotát, megmutatja, milyen gyengeségek, funkciózavarok, hiányosságok vannak. Megfelelő információt ad a test energetikai állapotáról és arról, milyen irányban fókuszálja energiáit.

Programjaiban a test rezonanciájának frekvenciaspektrumát megmérve visszasugározza azt, hogy semlegesítse a káros hullámmintázatokat. Bizonyos esetekben megváltoztatja vagy visszafordítja a frekvenciát, hogy erősítse vagy gyengítse a test saját rezgéseit. Az endogén, belső eredetű jelekkel működő biorezonancia kezelés a ma ismert legindividuálisabb terápiás módszer, mert a vizsgált személy saját jeleivel dolgozik, a terápia alatt is folyamatosan figyelembe veszi a szervezet reakcióit, vagyis a páciens aktuális állapotával foglalkozik, és ezért praktikusan mentes a mellékhatásoktól.

Először 10 éve találkoztam a biorezonanciával, és azonnal megfogott újszerűsége. Úgy éreztem, ha nem foglalkozom vele magam is, a jövő orvoslásából maradok ki. Minden orvos kollégát, természetgyógyászt arra bíztatok, legyenek nyitottak, ismerkedjen meg ezzel a nagyszerű technikával, hogy pácienseiknek az átlagostól többet segíthessenek, az állapotuk tisztázására, egészségük megőrzése, visszaadása érdekében.
Dr. Kohán József orvos

Forrás az Univerzumból

A hitnek három forrása van: az értelem, a szokás, és az isteni sugallat”
Ha tiszta, szép gondolatokat, dolgokat, érzéseket együtt hirdetünk, és egy úton haladunk, nem fontos, hogy ki írta le, vagy mondta ki előbb, mert a forrás, (a szikra) mindenképp az Univerzumból ered.
Legyünk mindannyian nyitottak a változásra, megújulásra, fejlődésünkért. “sildiko”

Az ösztönös tudás: Az embernek veleszületett tudása van. Az aktuális valóságon kívül az elmúlt életünk tapasztalataival is rendelkezünk és megfelelő ráhangolódással lehívható ősi tudásunk, melyet jó szándékkal alkalmazni is tudunk. „A tudás részben egy emlékezési folyamat, a korábbi megélt dolgokból fakadó emlékkép./Platón/” Az Univerzum létezése, minden időkben, fontos kérdés volt az emberiség számára:
-Miből áll a Világmindenség?
-Mi az élet értelme?
-Hogyan éljünk?
-Miért születtünk-e Világra?
Erről alkotott véleményét, mítoszokban, minden kor hátrahagyta. (mesékben a valóság).

“Mítoszok a korábbi emberek megtapasztalásai, melyek erős szimbólumokat és erkölcsi útmutatást tartalmaznak. A történetek félelemmel és bámulattal töltő érzéssel, megvilágosítják és vezetik az ember lelkét. A mítoszok célja, hogy az embert a világegyetemmel és önmagával összhangba hozva, választ adjon arra, kik vagyunk, és mivé válhatunk. Arra késztet, hogy a teremtett Világot megértsük, dolgait rendszerezzük, és vele harmóniában éljünk. Mindig szükségünk lesz mítoszokra, még akkor is, ha manapság már történeteink okszerű tapasztalaton alapulnak. Az idő múlásával ezek is mítoszokká válnak.”
„A mítosz, Shakespeare szavaival élve, a természet tükrét tartja.”

A valóság lényege a létezés dinamikus változásában rejlik.
Ellentétek éltetik a dolgokat az állandó mozgásban lévő Világegyetemben.
(tűz-víz, élet-halál, jó-rossz, világosság-sötétség)

Ismerd meg önmagad! “Delphoi jósda jelszava”
Az ideák láthatatlan világát a Bölcsek is az elmélkedés által érzékelték. A láthatatlant nem lehet mikroszkóp alatt vizsgálni, sem mérni, mégis létezik. (quantum) A szeretet, a kegyelem, az öröm, a hála, alázat, stb. nem látható valóság, mégis az életünk nélkülözhetetlen része. Az öt érzékszervünk számára érzékelhetetlen dolgok, átélt valóságként tudatosulnak bennünk.”Amit valóságnak nevezünk, folyton változik, folyton ellentétek között mozog./Hérakleitosz/”
“Az Univerzumban a mozgás mindenben megnyilvánul! /Hermész/”
A fény kisugárzása az értelem, amely halhatatlan lelkünkben lakozik.

DOLGOK MEGVALÓSÍTÁSÁNÁL nagyon fontos, hogy tetteinkkel sosem ártsunk, csak használjunk. Ha szeretet, jó szándék, tenni akarás, segítőkészség vezérli utunkat és szívvel lélekkel cselekszünk, akkor mindenben megtaláljuk  boldogságunkat, mely óriási lendülettel visz tovább előre. A legfontosabb, hogy egymásnak pozitív erőt adva, FOGJUNK ÖSSZE és haladjunk a fejlődés útján.

Spirituális harmónia

Ébredés:
Kedvezőbb lenne életünk, ha részt vennénk, a spirituális ébredés folyamatában! Erre az útra csak akkor léphetünk, ha tudatában vagyunk annak, hogy még alszunk…
Sokan keressük a boldogság, és egyensúly lehetőségét, kutatjuk a belső béke valódi forrását. A mindennapok tudatos megélésének megtanulása soha véget nem érő, egész életen át tartó folyamat.

Spirituális ébredés, ha elindulunk az önmegvalósítás, a kiteljesedés felé. Tisztán és őszintén nézünk szembe a múlttal, tetteinkkel. Megbocsájtunk magunknak, másoknak. “Megbocsájtás a legnagyobb Földi erény”

Megvilágosodunk, ha megismerjük a Világot működtető egyszerű törvényeket, összefüggéseket és felismerjük a valóságot, életünk értelmét. Kik vagyunk? Miért születtünk? Miért “ezt” az életet kellett élnünk? Amikor már megértjük, hogy a szenvedés, sérelem, küzdelem, gyötrelem és minden egyéb testi lelki fájdalom, a felemelkedésünket szolgálja, lelkünk a megbékélés állapotába, egyensúlyba kerül.
Ez a Spirituális harmónia, a Bölcsesség és Tudás kapuja.

Gyógyítók:
Vannak, akik úgy döntenek, hogy gyógyítók lesznek.
Gyógyítóként, az embert összességében kell elfogadni, segíteni és minden szinten tevékenyen részt venni gyógyulásában. A gyógyítás ezen formája testi- lelki és spirituális. A gyógyítók mindig, mindenhol ott vannak, hogy másoknak segítségére legyenek. Igazán Gyógyítani csak teljes ráhangolódással önzetlenül, tisztelettel és alázattal lehet.

Tanítók:
Vannak, akik egyesítik a tanító, teremtő és gyógyító tevékenységét, mások olyan területen teszik dolgukat, mely a saját jellemzőjükhöz különösképpen illik. Mindenki eljut a saját tanítójához, és mindenkihez eljutnak a saját tanítványok.

Quantum segítők, tanácsadók:
Ezt, a gyakorlóknak fontos felismerniük, mert azért vagyunk, hogy más embereknek segítsünk. Nem az a feladat, hogy gyógyítsunk, hanem hogy megmutassuk, megtanítsuk, hogyan kell kapcsolatba kerülni a saját gyógyító forrással.
Az emberek önmagukat gyógyítják meg, ha kiküszöbölik stresszeiket, és békében élnek azzal, ami van. Ahol sok a szenvedés és gyötrelem, ott ellenállás van jelen. Ha megszüntetjük az ellenállást, feloldódik az energiaáramlásban keletkezett blokk, mely a betegségek legfőbb okozója..
Az elfogadás képessége átalakít és meggyógyít.
Amint abbamarad az ellenállás, sokkal eredményesebben jön létre bármi pozitív változás.

Legyünk nyitottak, fejlesszük tudásunkat.
Az Utókor számára Ős időktől fennmarad a megszerzett Tudás és tapasztalat. Az Univerzum polcán, minden, mindenkinek megtalálható, kellő ráhangolódással, bárki számára elérhető.
A teljesség bennünk van. Ha jó földbe ültetünk, erdőt teremthetünk.”
Ne feledjük az Univerzum azon törvényét, hogy amire összpontosítunk azt magunkhoz vonzzuk.

Válasszuk a fényt..


SCIO Quantum Biofeedback ismertető

A SCIO egy modern, professzionális stressz-redukciós tréner, Wellness rendszer.

A SCIO rövidítése az EPFX = Electro Physiological Feedback Xrroid. Gyorsan, hatékonyan és kényelmesen tud kiváltani rezonanciát azokon a reakciókon, amiket alapvonalnak hívunk. Ezek az elektronikus jelek és válaszok, rendkívül gyorsak, melyeket képes észlelni és értelmezni a készülék. Mindezt úgy teszi, hogy nem okoz kárt semmiben.

Azok a válaszreakciók, amik túllépik az alapvonalat, stressz-hatást váltanak ki a szervezetben, ezek redukálására, harmonizálásra szolgál az SCIO készülék.

Először is, definiáljuk a stresszt és azt, miként hat szervezetünkre. Mindeddig nem tudtuk, hogy a stressznek igen komoly hatása van a testben. A stressz sokkal mélyebbre hatol, mint ahogy azt mi hisszük, könnyen képes megváltoztatni a szellemi és fizikai jólétünket is, főleg akkor, ha hosszú ideig stresszhatásnak vagyunk kitéve.

Dióhéjban, a stressz egy olyan mentális vagy fizikai gát, ami lehetetlenné teszi a relaxációnkat, ami elengedhetetlen szervezetünk számára. A stressz fizikai, illetve kémiai ingerek, továbbá kedvváltozás, mentális és környezeti zavarok is kiválthatják. Mindezekre szervezetünk stresszes hatásokkal reagál, pl. megemelkedik a vérnyomás, szapora a légzés, több hormon termelődik feleslegesen (pl. adrenalin), izmok a normális izomtónustól eltérően jobban feszülnek, stb.

Remélhetően jól sikerült illusztrálni, hogy a stressz rengeteg betegség és komoly működési zavar okozója lehet. AMA is megállapította, hogy sok fertőzés és betegség kialakulásának egyik oka a stressz. A SCIO segít megfelelően kezelni szervezetünk válaszát a stresszre, és megtanít minket arra, hogyan kontrolláljuk saját magunk a stresszre adott válaszainkat. Mindezek után áttérünk a SCIO működésének ismertetésére.

Technikailag a Biofeedback készülék képes arra, hogy egy audiovizuális térképet készítsen szervezetünk fiziológiai állapotáról, például méri az agyműködést, az izomtónust, a bőr hőmérsékletét, és a galvános bőr reakciót, így a kezelt személy, képes megtanulni ezeknek a fiziológiai tényezőknek a befolyásolását.

Tesztoldal bemutatása:

Az első panel megmutatja, hogy ezernyi választ ad szervezetünk az elektromos impulzusokra. Ezek lehetnek az alapvonal alatt és az alapvonal felett is. A programnak ezt a részét „Mátrixnak” hívjuk.

A Biofeedback vizsgálatok során az elektromos válaszok erősségét méri a gép. Ezeknek különböző szintjei vannak: 1 szinttel a normális felett, ami 15%-a a határvonal értékének, 2 szinttel a normális felett, ami 30%-a a határvonal értékének, és 3 szinttel a normális felett, ami 45%-a a határvonal értékének. A SCIO Mátrix ezeknek a jeleknek a rezgését, a szemnek is kellemes színskálává alakítja, ezáltal könnyebb megkülönböztetni, hogy milyen típusú stressz redukcióra van szükség. Piros 3, rózsaszínű 2, sárga csík 1 szinttel a normális felett jelez. Nem csak ezeket a rezgéseket képes mérni a gép, hanem a vizsgált személy testi válaszait is felismeri (pl. apró kézmozdulatok, nyugtalan láb, stb.). Ez is azt mutatja, hogy a rendszer rendkívül összetett.

20 év kutatását tartalmazza a mára összeállt SCIO program. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt két évtizedben igen sok stresszhez köthető változás elektromos válaszreakciója rögzítve van ebben a programban. Matematikai számítások alapján így lett megállapítva az elektromos ellenállásból, a feszültségből, az áramerősségből, és más fizikai jellemzőkből a vizsgált stressz szintek egzakt frekvenciája.
Biofeedback értékek alapján látható, hogy válaszolt a gép utasításaira a személy teste. A kijelzett számok megmutatják, mennyire volt hatásos a tréning.

Kategorizálva vannak a testrészek jelei. Ezeket nyithatjuk meg a jobb oldalon. Pl. a „muscles” menüpontra kattintva, a listában megjelenik minden izmokkal kapcsolatos stresszhez köthető elektromos válasz. Így lehet konkrétan egy területre koncentrálni a programot, ami által hatékonyabb az eredmény. Az elektronikus információk tehát felvételre kerülnek, és rögzülnek a rendszerben. A homeopátiás értékeket is rögzíti a készülék, mivel ezek is lehetnek a határérték felett. Az eredmények alapján az eszköz vizsgázott kezelője látja, hogy az ügyfélnek milyen változtatásra van szüksége az életmódjában.

Bodyviewer:
A Bodyviewer panel, az egyik legfontosabb tagja a programcsaládnak, mivel ez a teljes idő alatt, a többi programmal együtt futhat. Célja, hogy végig figyelje a vizsgált személy reakcióit az összes mozzanatra.

Fő panel, tréning programok:
A SCIO egy hatalmas nagy programcsomag, amiben rengeteg lehetőség közül lehet választani, de a fő cél a stressz redukció. Az erre irányuló programok egy barátságos interfészről érhetők el.

Fő ablakban a legfontosabb programok találhatók, amik bizonyos területekre koncentrálnak, ilyen például a légzés, a fájdalomcsillapítás, emésztés, mozgás, keringés, mindennapi stressz csökkentése, ezért először ezeket érdemes végignézni. Minden itt látható program azokkal a dolgokkal foglalkozik, amiket a stressz érinthet az adott szervrendszeren belül.

Biofeedback Automeridián Program
Az automeridián programban, a határvonal feletti értékek jelzik a stressz erősebb hatását, az adott szerven. Az emelkedett stressz, hatással lehet azokra a meridiánokra, melyek ott helyezkednek el, ahol a szerv található. A program segítségével, visszaállítható a megfelelő, természetes energiaáramlás azokban a meridiánokban, amelyek érintettek.

Hagyományos Kínai Gyógyítás tanai szerint, a megfelelő energiaáramlás tartja szerveinket egészségesen és őrzi meg életenergiánkat is. Épp ezért szükséges az energiaáramlás gátját feloldani, hogy a teljes jólétünket megteremthessük.
Tehát, van egy színkódokon alapuló rendszerünk, ami megmutatja, hogy mely értékeink vannak a határvonal felett, így tudjuk, hogy testünk mely részeit kell koncentráltabban kezelni, és hol kell az energiablokkoló stressz által generált gátakat feloldani. Például ha az ügyfél úgy érzi, hogy őt a teste alsó felén több stressz éri, ennek megfelelően bejelölhető a megfelelő rész az adott táblán. Így a harmonizálás sokkal inkább arra a területre koncentrálódik.
Miután ez a fő program elindult, elkezdődhet a második rész is, ami még inkább koncentrál az apró területekre, például a nyak környékére, méghozzá úgy, hogy ezt ki lehet választani a listából. Egyes testrészek idegi kapcsolatban állnak más szervekkel, így érdemes a kettővel egyszerre foglalkozni, a hatékonyság növelése érdekében.  Ezeket az idegi kapcsolatokat is szemlélteti a panel. A SCIO rendszer felhasználóbarát jellege miatt könnyen kezelhető. Elég a képeken testrészekre kattintani, máris megkezdődik a biofeedback adatok felmérése és a tréning.

Scalar program, melynek neve: Csakra-relaxációs tréning
A következő panel a csakrák energiaáramlásának javítására szolgál. A program segítségével a vizsgált személy teljes relaxált állapotba hozható, a feje tetejétől a gerincén keresztül a fontosabb csakrákon át egészen a lábáig. Ez fontos mozzanat, mert teljes relaxált állapot kell a program további lehetőségeinek, hatékonyságának növeléséhez és megtartásához.

Auto Frequency Program: Elektromágneses stressz-redukció
Ez a SCIO program segít nekünk az elektromágneses terek változását nyomon követni, ugyan is ezek változását szintén okozhatja stressz. A feedback kezelés során a gép érzékeli a változás mennyiségét és minőségét, így önmagát kontrollálva képes mérni a személyt. Amennyiben az első próbálkozásra nem értük el a kívánt feedback értéket, ismételhetjük addig a folyamatot, amíg a reakció nem mutatkozik. Az információáramlás nagyon gyors, ezért hamar láthatók az eredmények. Nem kell meglepődni, ha első próbálkozásra nagyon gyorsan végbemegy a kívánt változás. Mindvégig a vizsgált személy teljes egésze fontos, ezért mindenhol biztosítani kell testén a stressz-mentességet. Csak így érhető el, hogy feedback kezelésre, megfelelő hatásfokon válaszoljon a szervezet.

Auto Trivektor Program:
A SCIO Trivector Biofeedback Exchange program betekintést enged az ember saját stressz menedzsmentjébe, azaz hogy tudja saját maga kezelni azt. A biofeedback értékek megmérése után képesek vagyunk „megtanítani” hogy kontrollálja saját energiaáramlását, hogyan ossza el megfelelő mértékben testrészei közt az energiáját. Természetesen mindez nonverbális módon, elektromos jelek továbbításával történik.

DNS program:
A SCIO DNS Stresszt redukáló program egy olyan folyamatot segít elő, ami fontos lehet a komoly elváltozások megelőzésében. Sok stressz a sejtjeink DNS állományára hat, és mint tudjuk, a sejtek osztódását a DNS befolyásolja. Amennyiben a stressz a DNS-re hat, a sejtek túlburjánzásának az esélye is megnő. A kezelés alatt a relaxáció szintje is mélyül, elősegíti a következő programokat. Itt is, mint minden más panelen, nyomon követhetjük a matematikai számítások alapján meghatározott feedback értékeket, ez teszi még hitelesebbé és pontosabbá a mérést.

Auto Color Program:
A szivárvány összes színét kivetíti, és azt vizsgálja, hogy a színek láttán mi az ügyfél szervezetének biofeedback reakciója. Minden színhez társul valamilyen kedv, életérzés, funkció, így testünkből más és más választ váltanak ki a színek. Magunk is így fejezzük ki belső stresszünket. Öltözködésünkön, higiéniánkon meglátszik, hogy milyen fajta stressz ér minket. Mint ahogy azt a közismert mondás is állítja: a külső a belső tükre. Ugyanakkor a szín, mint a stressz egyik tünete kezelhető, ha az azt kiváltó, komplementert alkalmazzuk. A színek vibrálása, a fény frekvenciája segíti a belső jeleket helyreállítani.

Gerinc Program:
Egy összetett SCIO panel. Az egyik legfontosabb program, mivel arról a területről szól, ahol a legtöbb stressz lerakódik a szervezetünkben, ez a gerinc. Stressz hatására testtartásunk megváltozhat, mozgáskoordinációnkban meginghatunk, ezért minden változás rögtön itt látszik meg. Továbbá azért fontos a gerinc, mert a benne futó gerincvelő és gerinccsatorna közvetlenül kapcsolatban áll az aggyal, a gerincfolyadék és az idegpályák által. Továbbá a gerincvelő a környéki idegrendszer révén kapcsolatban áll az egész testtel. A rendszer, határvonalakkal és elektromos válaszokkal dolgozik. Az első bemérés eredményeihez viszonyítva vizsgálja a kezelésekre adott válaszokat, és így dolgozik, igen nagy hatásfokkal. Ennél a panelnél is kapunk szöveges, képi és hangi információkat is. Ami még ennél is érdekesebb, és izgalmasabb, hogy a SCIO készülék képes összehasonlítani, összhangba hozni egyszerre két adatot is, például a határvonal feletti értékek kezelését és az érzelmi, mérhetetlen jelek pontosítását. A biofeedback kezelés hatására az izmok, a gerinc, a szövetek, és a szervek működését is stimulálni lehet, így az itt keletkező stressztől is, megszabadulhat a test. Ezekről az eseményekről, vizuális és hangi jelet kapunk.

Gerinc környéki izmok/ Idegek/ Fájdalom/ Keringés panelek
Muscle címszó alatt az izomra ható stresszek redukálhatók, csökkenthetők.

Idegek 
Az idegeknek is megvan a maguk frekvenciája, elektromos jeleket továbbítanak a test minden tájára. Ezeket is képes a SCIO készülék befolyásolni, ha ez szükséges. Az idegi aktivitásról is értesülhetünk a kis listából a képernyő tetején, így a tréning alatt nyomon követhetjük a válaszreakciókat.

Pain
Hasonlóan az eddigiekhez, a fájdalmak által kiváltott elektromos ingereket is képes felfogni a SCIO, illetve képes azokat befolyásolni is személyre szabottan, csak be kell állítani a megfelelő program időtartamát, és a SCIO automatikusan elvégzi a szükséges feladatot. Természetesen ehhez fontos, az ügyfél együttműködése is, hogy koncentráljon arra a területre, ahol a fájdalmat érzi. A fájdalomcsillapításnál időbeállításra szükség van, előre el kell dönteni, hogy mennyi idő áll rendelkezésünkre ennek a problémának a megoldására. SCIO Mátrix a program végén azt is megmutatja, hogy a fájdalommal kapcsolatban milyen további részletekre van még szükség.

Circulation:
A stressz gyakran közvetlenül kihat a kardiovaszkuláris rendszerre, ezért lett kidolgozva, a nagyon fontos program együttes, ami a keringési rendszerre hat. Nonverbális módon tanítja meg a kezelt személynek, hogy védekezzen a stressz ellen, mely a keringési rendszerét támadja meg. A jobb felső sarokban található, és kiválasztható, hova kívánjuk koncentrálni a programot, és milyen típusú módszert szeretnénk (határvonalasat, teljeset, vagy bármi mást, amit akár az ügyfelünk is kiválaszthat.).

Gerincre ható Időzített Terápiák
Amint az Automeridián programban, itt is specifikusan lehet hatni a testrészekre, ebben az esetben is így működnek a dolgok. Azok a reakciók, melyek bizonyos határvonal felett voltak, most segíthetnek felderíteni, mely szarkódákra szükséges koncentrálnunk. A szarkódák olyan homeopátiás formulák, amelyeket egészséges szövetekből nyertek. Ezekből a szövetekből származnak elektromos információk, mely jelek rögzítetve vannak a SCIO-ban mintaként. Lehetőség van, hogy a mintákból nyert jeleken felül reagált dolgok figyelembe vételével, dolgozni tudjunk, karban tudjuk tartani a stressz által kifejtett abnormális túlreagálást. Kiválasztható az a rész is, melyet a készülék pirossal jelölt ki, de saját magunk is választhatunk testtájat, amit harmonizálni szeretnénk.

Frekvenciamodulációs programok:

Szív [Heart] Panel:
Ahogyan a panelen is látszik, ez a program azért fontos, mert azt a stresszhatást csökkenti, mely a vérnyomásra, és az alapvető szívműködésre fejti ki erősen negatív hatását. Vannak további alegységei:

Autonóm Válasz Tréning:
Ebben a szekcióban megtanítható a vizsgált személlyel, miként kezelje a stresszt testének specifikus részein, mert kihatással lehet az emésztésre, idegességet és kényelmetlen érzést kelthet. Ha a szimpatikus idegrendszer túl aktív, ez kiválthat folytonos feszültséget a szervezetben, ugyanakkor a paraszimpatikus idegrendszer is aktiválódik, így az emésztés megzavarodik, szervezetünk nem tudja, hogy mit tegyen. Ez a zavar rengeteg másféle problémát is okozhat, ami aztán végképp megszüntetheti a testünk jólétét.

Időzített terápiák, zene és szupertanulás
Vannak olyan programok, melyek időzítve működnek, így pontosan tudható, meddig fog tartani. Néhányuk a teljesítmény maximalizálására törekvő Sport Training programmal van kapcsolatban, habár ez mindenkinek nagyon sokat segít, az állóképesség javítás terén, nem csak atlétáknak. American Medical Association szinte már járványnak kezeli az inaktivitást, ami miatt saját stresszüket sem tudják kezelni az emberek, ez aztán kihatással van az agy működésére, a keringésre, és a testsúly megtartására is.

Superlearning panel egyik legfontosabb része a tanulást elősegítő program. Az agyi hullámok harmóniájának megteremtésével segíteni lehet, hogy a koncentráció erősebb legyen. Egyes tevékenységek a bal agyféltekét veszik igénybe, míg más tevékenységek inkább a jobb agyféltekét terhelik meg. A SCIO mindkét agyféltekére képes hatni. Az agyat gyakran nevezzük a test mester kontrollálójának. Ezért fontos, hogy karban tartsuk, és a stressz-hatásokat megtanítsuk kezelni. Az egészség, jólét egyik alapköve az agyban levő rend, és harmónia. Az egész test optimális funkcióinak megteremtéséhez szükség van az agyra. Relaxálással, és a mindennapi rohanás lelassításával olyan energiákra tehető szer, amit a tudat hasznosítani tud, ezáltal a testben lezajló biokémiai folyamatokat is kontrollálja.

AFE Superlearning Training:
Szintén SCIO elvek alapján működik, ráhangolódik elektronikai paramétereinkre, majd azokhoz viszonyítva indítja el automatikusan a programot, és állítja be annak pontosságát. A rendszer korrigálja saját magát, így amikor stresszes választ fejtene ki a szervezet, azonnal az ellentétes irányba tolja el a folyamatot. Képes arra is, hogy az eddig fel nem fedezett képességeket, tehetséget felfedezzük magunkban, és kihasználjuk azt. A SCIO Superlearning program ezt hozza ki a vizsgált személyből.

NLP Training:
Az idegeskedés, a harag, a frusztráció, és minden más érzelmi defektus stresszt vált ki, növeli a vérnyomást, károsítva ezzel egész szervezetet. Rengeteg olyan SCIO program van, amely ezeket az érzelmi defektusokat képes kezelni. A tapasztalatok alapján azonban, ezek a programok a legkedveltebbek, mert a SCIO segítségével kordában tarthatóak az érzelmi zavarok, ezzel kiegyensúlyozható és stabilizálható a vérnyomás megváltozásának ez a fajtája.
A szupertanulásos témát követve, rengeteg ember úgy érzi, hogy haragját, mérgét úgy kell levezetnie, hogy mozog, sportol, ezzel egy magasabb energiaszintre lép, azonban az ilyesfajta levezetés csak még több stresszel terheli le a szervezetet. A test hatásfokát és teljesítőképességét nem a harag vagy mérgelődés miatt kell növelni, hanem azért, hogy minél többet hozzunk ki magunkból, ezzel kiküszöbölve olyan dolgokat életünkből, amik eddig csak gondot okoztak.
A SCIO memória tréning programok, és speciális fókuszáló programok segítenek, érzelmeink és memóriánk karbantartásában, mivel ezek nagyon fontosak, jólétünk megtartásához.

Összegzés:

Rövid idő alatt lehetetlenség egy ilyen komplex készüléket bemutatni, ezért csak dióhéjban lettek összefoglalva a SCIO legfontosabb jellemzői. Összes funkcióját, egy nap alatt sem lehet végig demonstrálni. Most csak azokról esett szó, melyek a legkedveltebbek és hatásuk a mindennapokban is szinte nélkülözhetetlen.

A SCIO Quantum Biofeedback Wellness rendszer lehetőséget ad az embereknek, hogy nyomon kövessék testük működését, és egyensúlyba hozzák annak harmóniáját, mielőtt komoly orvosi beavatkozásra lenne szükség.

A SCIO segít abban, hogy pozitív útra tereljük életünket.

Biorezonancia és Kristályok

A kristályokat idők kezdetétől tiszteli az ember. Minden ősi, civilizáció, használta gyógyításra, ismerték hatékonyságát.
A természetes gyógymódok egyik legősibb ága, a kristálygyógyászat, világszerte számos természetgyógyász, eredményesen alkalmazza.

A kristályok Földünk legősibb természetes anyagai! Szerkezetük, belső felépítésük, a természet egyik legrendezettebb, legharmonikusabb alkotása.

Bioinformációs szinten több millió év „bölcsességét” őrzik.
Napjainkban már az orvostudomány is elismeri, hatékonyságukat. Eredményesen használhatók biorezonanciás műszerek segítségével is!

Rohanó, stresszes világunkban megteremteni és megőrizni a testi-lelki harmóniát, jelentős időt és energiát igénylő feladat. Legtöbb betegség hátterében, kibillent, feszült lelki állapot található. A problémák gyökeres megoldásához, fontos a teljes ember, (test lélek szellem), állapotának javítása, harmonizálása! Az egészség kincs, melyért sokat kell tennünk.
Fontos:
-a stressz feloldása,
-negatív érzelmi élmények (kritika, csalódás, bánat,) gyors feldolgozása.
-építő jellegű, pozitív lelki beállítottság megteremtése.

A kristályok csodálatos, hatékony energiája és rezgése, sok segítséget nyújt a testi-lelki állapotunk védelmében!

Biorezonanciával, személyre szabottan lehet hasznosítani a szükséges pozitív bioinformációkat. A kristályok alkalmazásával még intenzívebb szabályozó és kiegyensúlyozó hatás fejthető, a megváltozott rezgésekre.

Néhány kedvenc a bőséges választékból:

Moldavit, egy csodás kő a tudatos átalakulásért:
Ez a fantasztikus szépségű, átlátszó zöld kő nem a földről származik. A moldavit, kis meteorit, egy másik világ hírnöke. Közvetíti, hogy szellemi erőinkkel minél több pozitív dolgot tudjunk elérni. Rávilágít arra, hogy miért választottuk ezt az inkarnációt, ezáltal összekapcsol spirituális céljainkkal. Segíti a tisztánlátást. A moldavit tudatára ébreszt bennünket, hogy a Föld csak egy kis pont a Világmindenségben. Az egyik legfontosabb intuíciókő.

Gyöngy, drágakő a lelki átalakulásért.
A lelki átalakulás drágaköve. Saját fejlődésünket elősegíti. Megmutatja, hogy növekszünk, és gyarapodunk tudásban, és belső értékekben. Rávezeti tulajdonosát, hogy milyen is valójában. Segít az önértékelésben. A nőiesség igazi szimbóluma.

 Kristály a tiszta értelemért.
A hegyi kristály a tökéletesség, a tisztaság és a szeretet jelképe. Minden ember lelki társa. A hegyi kristály megmutatja, hogyan legyünk alázatosak. A hegyi kristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait

Használjunk ki a csodákat, mellyel a Teremtő megajándékozott! A természetes anyagok rezgései, (vizek, növények, ásványok,) pozitív energiákkal töltik fel testünket.
Biorezonanciával a rezgések átvihetők, így sejtjeinket stimulálni tudjuk.

Az egészség fenntartásához, pozitív biorezgés nélkülözhetetlen.

Hidak, vagy falak?

A nagy kérdés mindig az, hogy hidakat vagy falakat építünk?
Hidakat a többiek felé vagy falakat magunk köré?

A híd gyönyörű.
A változás, az út jelképe. A híd kapcsolatot teremt két táj között, közöttünk és a velünk élők közt.
Épülhet a híd megértésből, mikor rárezdülünk a másik lelkére, ráhangolódunk, a szavak mögött, a valóságot látjuk. Látjuk félelmét önmagától és másoktól.
Épülhet a híd együttérzésből, amikor érezzük a másik fájdalmát, tépelődését, elesettségét, és máris kezet nyújtunk felé. Mindegy, hogy ismerjük, vagy sem. Ha eddig nem ismertük, most megismerjük.
Épülhet a híd szeretetből, amikor nem azt nézzük, szeretnek-e, hanem az a fontos, hogy mi szeressünk.
A hídon sokan mehetnek egy irányba és sokan jöhetnek velünk szemben. Mindenki tart valahová. Van aki előbbre jár már, van aki mögöttünk halad. Aki előttünk jár, mutatja az utat, aki mögöttünk, annak mi mutatjuk.
Ezért szépek a hidak. Sokan lépdelünk rajtuk. Akik szemben jönnek, céltalanul próbálnak visszamenni a múltba, megváltoztatni ami megváltozhatatlan. Aztán a híd végén megfordulnak és kezdik elölről. Sosem menjünk visszafelé. Elfecsérelt idő. Nézzük ki az, aki halad, menjünk az után, és segítsünk annak aki mögöttünk jön.

Falak. Sokat azt hiszik, az a biztonság, ha bezárkóznak (testileg, lelkileg, szellemileg) és minél magasabb falat építenek, annál biztonságosabb az életük. Ez inkább börtön, az élet börtöne. Így csak addig tart az élet, amíg elfogy a levegő, aztán nincs tovább. Mi nem erre születtünk.
Hidak vannak minden és mindenki között. Mi dönthetünk, hogy megkeressük az átjárót, vagy eltorlaszoljuk az utat. Emelünk hidat más elé, vagy falakat húzunk magunk köré?

A híd gyönyörű
, ívelő, mindent átszelő, új tájakra vivő.
Én hidakat építek.
Hidakat a természetgyógyászat és a hagyományos orvoslás között.
Kívánok mindenkinek gyönyörű hidakat.

Gátak

Ha látsz egy gátat,
egy büszke kemény gátat,
habos, tajtékos vadvizek előtt:
imádkozz, hogy a vizek győzzenek.
Kérj Istentől a vizeknek erőt,
földszakítót, világrengetőt,
hogy verje le a gátat!

Mert nem Istentől való dolog,
gátat emelni a vizek elé.
Elzárni tüzes rohanásukat,
a nótákat, a kacagásukat
dölyfös szavakkal: nem lehet tovább!

És mennyi gát van, ó de mennyi gát…!
ha körül nézel, nem látsz egyebet:
béklyóba törpült szenvedélyeket,
mederbe kényszerített vágyakat,
csók-gátakat,
vér-áztatott, könny-áztatott,
elátkozott szabadság-gátakat!

Ha látsz egy gátat,
egy büszke, kemény gátat,
örvénylő, zúgó vadvizek előtt:
kérj Istentől a vizeknek erőt,
földszakítót, világrengetőt,
hogy a gátakat, a gátakat
ledönthesse még időnap előtt!
                                    Wass Albert                             
 

 

Narancsbőr ellen

A természetgyógyászat nem múló divat, hanem szükségszerű fejlődés.

Egyre jobban érvényesülő, öngyógyító és megelőző módszer, amely magába olvasztja a modern orvostudomány legjobb eredményeit. Minden embernek egyre tudatosabban kell élnie. Meg kell ismerni és alkalmazni, a természet gyógyító módszereit.

A természet energiáival történő gyógykezelés, az orvoslás kezdete óta fennáll.
A holisztikus szemlélet lényege: egységben az ember. Nem választhatjuk szét az embert, problémás, kezelendő „alkatrészekre” és rendben levőkre.

Bőrünk a legnagyobb szervünk, mely kapcsolatban áll egész szervezetünk működésével. Felnőtt ember testének hatodát alkotja. Átlagos mennyisége a bőr alatti zsírszövettel együtt: 12-16 kg, felszíne 1,5 -2 m. Minden, ami a bőrünkön keresztül bejut szervezetünkbe, hatást gyakorol egészségünkre. (az leszel, amit eszel)
Korunkban egyre több hangsúlyt kap a narancsbőr, vagy cellulit.
Egyre több fiatal szenved, testének ettől a nem előnyös elváltozásától, ami egyértelműen az életmódnak, a táplálkozásnak köszönhető.
Sajnos nemcsak külcsíni problémáról beszélünk!
Cellulitról a kozmetikusok azt gondolták, hogy a bőr alatti laza kötőszövet gyulladásáról van szó, s elegendő a bőr felszínének kezelése. Ma már tudjuk, hogy a bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódik a salakanyag. A salakanyagtól felfúvódott sejtek a cellulitos sejtek. Megváltozik a vér és nyirokkeringés is, a hajszálerek fala fokozottan áteresztővé válik, ezért több folyadék jut ki a sejt közti térbe. Mivel az elszállítás lelassul, a szövetek ödémássá válnak.

A cellulit létrejöttének fő oka: az érrendszer funkcionális zavara.A kezelés nem egyszerű: az erek tónusát kell helyreállítani. Elsősorban nem esztétikai okból kell a narancsbőrt kezelni. A cellulitos testrészeken nyirokpangást, később értágulatot, érkárosodást okozhat a nyirokáramlás zavara.  

A narancsbőr a nyirokkeringési zavar tünete!
Ami bőrünkön keresztül bejut szervezetünkbe, hatással van egészségünkre!
A nyirokrendszer 6-8 évig „küzd” egy mesterségesen előállított készítmény kipucolásával. 

A természet bőségesen megajándékozott bennünket mindennel, ami szépségünk, egészségünk megőrzéséhez szükséges. Nagyon fontos, felelősen tenni egymásért és saját magunkért. A napi túlélésért folytatott harcban az emberek vágynak vissza a természethez, a természetes dolgokhoz. Akik az utat megtalálták többnyire nem térnek le róla.

A tőzegek kialakulása hosszú évtizedek alatt jött létre megszámlálhatatlan gyógynövény bomlástermékeként. A kezelések alapja: méregtelenítés, salaktalanítás. Szennyezett területre, ásványi anyagokat értelmetlen „bepakolni”.

A tőzegben levő oldott anyagok oly minőségben vannak jelen, melyek képesek salaktalanításra, méregtelenítésre és azonnali beépülésre.
Kedvező hatásainak felsorolása lehetetlen, de néhány a legfontosabbak közül:
 -előnyös az egyéb érrendszertisztító és érfalerősítőkkel alkalmazva,
 -nyirokkeringési panaszok enyhítésére,
 -gyorsítja az anyagcsere folyamatot,
 -bőrregerenáló, sejtmegújító hatásfokozó,
 -salaktalanítás, zsírszövetek fellazítása, kiürítése,
 -fehérjemegkötő képesség,
 -csökkenti a lokális ödémát,
 -jelentős kéntartalma szervezet előnyösen befolyásolja,
 -összetevői a bőrbe szívódva serkentik a collaggén és elasztin termelést
Ezekkel a tulajdonságokkal csak a természetes peloidokat tartalmazó tőzegiszap rendelkezik.
Ezt a csodálatos anyagot nekünk adta a Teremtő!

(Tőzegiszap-pakolás) helyi alkalmazásával,  valamint életmódváltással, megdöbbentő eredmény érhető el. Jogosan merülhet fel a kérdés: ha ilyen ajándékot kaptunk az őstermészettől, miért fordulunk inkább a mesterségesen előállított anyagokhoz, melyek nem csak  szervezetünket, de a környezetünket is szennyezik?

Földünk egységének megőrzése legalább olyan fontos, mint saját testünk épsége.
Ne feledjük, a természetes alapú készítmények használatával hozzájárulunk, hogy utódaink is élvezhessék a Föld ajándékait!
Javasolt kiegészítő kellék: CRx krém.

30% kedvezménnyel megvásárolható regisztráció után:  www.calivita.hu/registration/0361800014

Újabb bejegyzések »