SCIO a Világ legfejlettebb, nagy tudású komputerizált eszköze, mely a szervezetben lévő stressz felismerése, és csökkentése céljából lett kifejlesztve.

Örömmel várjuk jelentkezését, akár tapasztalt SCIO felhasználó, akár új érdeklődő, a Biorezonancia terén. Csatlakozzon hozzánk és vegyen részt az általunk rendezett SCIO Biofeedback tanfolyamokon, továbbképzéseken, fórumokon, kongresszusokon. Látogasson vissza rendszeresen és tájékozódjon az aktuális eseményekről.

Bölcsesség a mai napra:
"A görögök szerint a boldogság nem más, mint a bennünk rejlô képességek maradéktalan kibontakoztatása a kiválóság szintjén."
J. F. Kennedy

A SCIOhoz kapcsolódó cikkek és előadások:

Májfoltok megelőzése

Öregedési foltok

Tünetek: az öregségi foltok, amiket májfoltoknak is hívunk. A lerakódott lipofuscinok okozzák. Ha a sejtekben túl sok lipofuscin halmozódik fel, akkor a sejtek elveszíthetik működőképességüket.

 • A szardíniában megtalálható DMAE-ről (dimethylaminoethanol) felfedezték, hogy gyorsítja a lipofuscin eltávolítását a sejtekből. A lipofuscin a kémiai felelős az öregedési foltokért.
 • Az őszbogáncs (Carduus glaucus) és a szelíd gesztenye is, erősíti a máj méregtelenítését 
 • A gyermekláncfű és a bojtorján támogatják a méregtelenítő folyamatot.
 • A len a sejtek integritását erősíti.
 • A galagonya SOD-t (Superoxide dismutase) tartalmaz, ami egy enzim, melyet a szervezet a sejtek felépítésének megszilárdításához használ. Az SOD a legáltalánosabb szabadgyököt, a szuperoxidot is eltávolítja, ezáltal igen hasznos az öregedéssel kapcsolatos panaszok elleni harcban.
 • Gyógynövény-ellenszerek: gyermekláncfű (Taraxacum officinale), bojtorján gyökér; édesgyökér, lenolaj, gotu kola (tigrisfű), gingko biloba, szasszaparilla (szárcsagyökér), őszbogáncs, galagonya bogyó.

Az öregedés az a folyamatos változás egy szervezetben, szervben vagy sejtben, ami a működés hanyatlásához vezet. Az öregedés az embereknél a bőr, a csont, a szív, a vérerek, a tüdő, az idegek és más szervek, szövetek jellegzetes degenerációja. A biológusok megpróbálták megmagyarázni az öregedés elméletét, miért is öregszenek az emberek. Leginkább abban értettek egyet, hogy az öregedést főképp a gének határozzák meg.

A színfalak mögé nézve, különösen sejtszinten, felfedezték, hogy az emberi testben a sejtek élettartama a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található telomerek hosszúságától függ. Minden alkalommal, amikor a sejt osztódik, a telomer rövidebbé válik. Amikor a telomer egy bizonyos kritikus méretűre csökken, a sejt elhal. A sejtosztódás fontos, mivel testünkben egy csomó sejtet időről időre pótolni kell. Amikor egy sejt telomerje egy kritikus rövidséget elér, a sejt nem tud tovább sokszorozódni.

Hogyan működnek a telomerek az öregedési folyamatban?
A sejtosztódás folyamatát mitózisnak hívjuk. Minden alkalommal, amikor a mitózis bekövetkezik, az éppen kettéosztódott sejtek telomerje valamivel rövidebb lesz. Aztán egyszer csak a sejt telomerjének hosszúsága eléri azt a kritikus pontot, ahol a sejt már nem tud tovább osztódni. Szerkezete és működése gyöngül, felmondja a szolgálatot. Egyes sejtek elpusztulnak. Laboratóriumi körülmények között a legtöbb emberi sejt általában csak 30-50 alkalommal képes osztódni, mielőtt leáll a reprodukciós folyamat és bekövetkezne az az állapot, amit elöregedésnek hívunk. Idős személyből vett sejtek és idő előtti öregedés tünetcsoportban szenvedő személyek sejtjei ugyanazon folyamaton mennek keresztül, még akkor is, ha utóbbi sejtek kevesebbszer osztódtak, mielőtt elérték az elöregedés állapotát.

E folyamat miatt aztán, ahogy öregszünk, olyan tünetekkel kell szembenéznünk, amikkel még soha nem találkoztunk. Ilyenek az izületigyulladás, a gyakoribb balesetek, a csökkent látóképesség, a cukorbaj megnövekedett kockázata, az érrendszeri betegségek nagyobb rizikója, a Parkinson- és Alzheimer-kór, a rák, hogy csak néhányat említsünk. Fájdalmat érzünk olyan helyeken, ahol előtte soha, és amiről nem is tudjuk, hogy valaha is megsérült volna.

Javaslatok:

 1. Vásároljunk zuhanyzó-filtert, amely semlegesíti a klórt, fluort és más, mérgező kémiai anyagot! Egy 15 perces zuhanyzás felér 7 pohár csapvíz elfogyasztásával. Otthonunk vízszűrő rendszerrel való ellátásán is gondolkodjunk el!  
 2. Teljes (szín)spektrumú világítást alkalmazzunk otthon és a munkahelyünkön! Ez a következő előnyökkel jár: kevésbé vakít, így csökken a szem megerőltetése, a fejfájás, a fáradtság és ingerlékenység, ezáltal eredményességünk nő. Csökkenti a kortizol-szintet, a stressz hormont, ezáltal csökken a fizikai és érzelmi stressz úgy otthon, mint az iskolában és munkahelyen. Ténylegesen képes csökkenteni az allergiás bőrreakciót, vagy bőrgyulladást. Lelassítja a retina öregedési folyamatát, csökken a bőr rákos megbetegedésének száma, és általában teljes körű hangulat- és közérzet-javulás várható. A stressz csökkenése a vérnyomáscsökkenést is eredményez. Ez a különleges világítás fokozza a színeket, kiemeli a környezetet a természetes napfény serkentő hatásánál fogva. Az égők élettartama két-háromszor hosszabb, mint a fluoreszkáló lámpáké. Azok az emberek, akik teljes spektrumú világítást használnak, kevésbé hiperkativak, dehidratáltak és depressziósak.
 3. Vásároljunk mobiltelefonunkhoz és számítógépünkhöz olyan chip-et, ami védi testünket, agyunkat a káros sugárzástól és mikrohullámú energiától! Őszintén ajánlom, a CaliVita Communiquard termékét, megrendelhető: 20 9197992 -Már bizonyított tény, hogy a mobiltelefonok és számítógépek által kibocsátott elektromágneses sugárzás közvetlen hatással van sejtjeinkre.
 4. Korlátozzuk a televízió nézéssel töltött időt, hiszen az a drága idő és energia elpocsékolása! Manapság a televízióban látottak 90%-a negatív tartalmú. Testünk és lelkünk viszont pozitív, felemelő üzeneteket igényel.
 5. Mosakodj szükség szerint, de tartózkodj a hosszú és forró fürdőktől, zuhanyozástól, ami kiüríti a test számára szükséges ásványi anyagokat!
 6. Olyan kozmetikumokat és tisztító termékeket használjunk, melyek természetes, nem toxikus összetevőket tartalmaznak. Kerüljük a kémiailag illatosított termékeket. Fogápoláshoz fluormentes, természetes fogkrémet ajánlott használni!
 7. Amennyire lehetséges, pamut vagy selyem ruházatot viseljünk, főleg az alsóneműt illetően. Kerüljük a szintetikus és gyapjú ruhaneművel való közvetlen bőrkontaktust és a kiegészítő tárgyak túlzott viselését az ujjakon, csuklón, nyakban vagy egyéb testrészeken!
 8. Tartózkodjunk a szabadban, naponta legalább fél-egy órát, sétáljunk a füvön, folyó-, tó- vagy tengerparton vagy a földeken. Napi 15 percet legyünk közvetlen napsütésben alkonyatkor vagy hajnalban!
 9. Néhány nagy zöld növényt helyezzünk el otthonunkban, hogy felfrissítse és dúsítsa a levegő oxigéntartalmát. Hideg időben is naponta szellőztessünk, hogy beáramolhasson és keringhessen a friss levegő!
 10. Tartsuk tisztán és rendben otthonunkat, különösen azt a helyet, ahol az ételeket készítjük és felszolgáljuk!
 11. Naponta nézzük magunkat a tükörbe szeretettel.
 12. “Élj, szeress, nevess, tanulj, bocsáss meg, énekelj dicsőítő éneket és törekedj a békére!” Mondjunk köszönetet és fókuszáljunk arra, amit spirituálisan, érzelmileg és fizikálisan birtokolunk.
 13. Csak természetes szappannal, samponnal, öblítővel és dezodorral érintkezzünk! 
 14. Nagyon fontos: ne használjunk mikrohullámú sütőt! “Sugarazza és megöli az ételedet és életedet”!
 15. Napi testmozgás nagyon fontos, késlelteti az öregedést, hiánya rövidíti az életet..
 16. Napi 30-40 perces séta felemeli a lelket és a testsúlyt optimális szinten tartja.
 17. Alvás – a levendula használata alapvető a relaxáláshoz.
 18. A szervezet a leginkább este 10 és hajnal 2 között regenerálódik, ezért fontos ennek érdekében aludni ebben az időszakban.

 Használjunk Bio-Harmonexet !
mely a legnagyobb kedvezménnyel rendelhető:
06 20 9197992 számon