SCIO a Világ legfejlettebb, nagy tudású komputerizált eszköze, mely a szervezetben lévő stressz felismerése, és csökkentése céljából lett kifejlesztve.

Örömmel várjuk jelentkezését, akár tapasztalt SCIO felhasználó, akár új érdeklődő, a Biorezonancia terén. Csatlakozzon hozzánk és vegyen részt az általunk rendezett SCIO Biofeedback tanfolyamokon, továbbképzéseken, fórumokon, kongresszusokon. Látogasson vissza rendszeresen és tájékozódjon az aktuális eseményekről.

Bölcsesség a mai napra:
"Minden embernek két nevelése van. Az egyiket másoktól kapja, a másikat a fontosabbat, ô adja magának."
Edmond Gibbon

A SCIOhoz kapcsolódó cikkek és előadások:

Bőrápolás

A bőrünk a páncélzatunk, védőpajzs az elemek ellen. Mindazonáltal, mikor volt, hogy utoljára arra gondoltunk, mire is van szükség az ápolásához? Egész életen keresztül genetikai- környezeti tényezők okán a bőr természetesen elhasználódik. De soha nem lehetünk túl fiatal vagy túl öregek, hogy elkezdjük a bőr ápolását. Valójában a bőr ápolása és védelme elengedhetetlen része az egészség-, állóképesség-és szépség-kormányzásának. Ha gondját viseljük a bőrünknek, a bőr gondunkat viseli! Olvassunk és tanuljunk többet erről az igen fontos napi tevékenységről!

A bőrápolás alapvető dolgai
Az első lépés a bőrápolásban a károsodás megelőzése.
-Nap, szél, szennyező anyagok és az egyszerű öregedés mind fokozatosan gyengítik bőrünk állapotát. Az általános panaszok közé tartozik a száraz és viszkető bőr, a ráncok, a megereszkedés, színváltozás, és öregségi foltok. Vannak lépések, amiket bőrünk legjobb formájának megtartásáért meg kell tennünk.
-Testmozgás, pihenés és megfelelő táplálkozás – ez az alapja a kívül-belül gyönyörű és egészséges bőrnek. -A helyes étrend nem csak az általános egészségünknek tesz jót, hanem biztosítja, hogy bőrünk megkapja az összes vitamint, ásványi- és tápanyagot amire szüksége van karbantartásához és a sejtek javításához.
 -A tisztított víz fogyasztása a másik jó mód, hogy bőrünk egészségét megtartsuk. A víz hidratálja a bőrt, eltávolítja a hulladékot, és továbbítja a tápanyagokat a szervezet egészébe.
-Nagyon hatásos belekeverni a vízbe egy teáskanálnyi vagy egy kupaknyi biotermesztésű almaecetet. Ne igyunk csapvizet, csak tisztított vizet!   / ajánlom az: Aquarion víztisztítót, mely kívül belül segít! /
-Bőrünk védelmének legfontosabb módja a nap sugarainak kártékony hatásától megóvni. Az ultraibolya sugárzás rongálja a bőrt és ráncosodáshoz, idő előtti öregedéshez vezet, öregedési foltokat és rákot okoz.-Rendkívüli elővigyázatossággal bizonyosodjunk meg róla, hogy bőrünket nem tesszük ki túlzott napsugárzásnak. Napi rendszerességgel használjunk természetes napvédőt vagy olyan testápolót, ami tartalmaz napvédőt is, minimum 15-ös faktort használjunk. Bőrünknek némi napfényre szüksége van – 10-15 per közvetlen napfényre naponta.
-A száraz bőr nagyon általános, különösen idősebb korban. Az idősebb bőrben kevesebb verejték- és olajozó mirigy, mint a fiatalabb bőrben. A száraz bőrt okozhatja a gyakori fürdés, bizonyos kozmetikumok és gyógyszerek használata. De bármi is az ok, van mód rá, hogy enyhítsük a viszkető érzést, ami ezzel jár.
-Tartózkodjunk a durva felületű szappanok használatától, és ha lehetséges csökkentsük a kádfürdők vagy zuhanyzások hetenkénti számát. A szivaccsal történő, melegvízes lemosás tisztíthatja és felfrissítheti a bőrt anélkül, hogy lenyúzná értékes nedvesítő anyagait. Ha szappant használunk, próbáljunk meg természetes és nagyon lágy szappant használni, amely nem tartalmaz semmilyen festékanyagot, parabent vagy parfümöt. A fürdést követően használjunk hidratáló testápolót, különös tekintettel a száraz, problémás területekre. Egy igazán teljesen természetes hidratáló az alapja a egészséges bőrápolásnak.
 -A nap folyamán folytassuk a hidratálást, hogy bőrünk egészséges maradjon. Főleg kezünk és arcunk érzékeny a napi ártalomra, talán több alkalommal is igénylik a hidratálást.

A bőrápolás gyakorlata
A bőrápolás gyakorlata nem kell túl bonyolult legyen ahhoz, hogy hatékony legyen. De ki kell alakítani egyfajta bőrápolási rutint, ami megfelel bőrtípusunknak, napi tevékenységünknek, táplálkozási szükségleteinknek – így lehetünk teljesen biztosak abban, hogy mindent megtettünk a leggondosabb bőrápolásért. A napi bőrápolási gyakorlatot követve lehetővé válik, hogy pontosabban kiértékeljük bőrünk eltéréseit. Íme egy egyszerű rutin, amit saját igényeid szerint átalakíthatsz:

 1. Tisztítás: mossuk meg a bőrt alaposan napi rendszerességgel, hogy eltávolítsuk a koszt, törmeléket, szennyező anyagokat, és a verejtéket, ami a nap folyamán felhalmozódik. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd, akkor csak meleg vizet használj, és két-három naponként pedig lágy, természetes lemosót. Ha normál vagy zsíros a bőröd, akkor naponta tisztítsd lágy lemosóval. Mindenképpen arcmosás előtt moss fogat, hiszen a fogkrém maradványa irritálhatja az érzékeny arcbőrt.
 2. Nedvességtartalom növelése: hacsak nem nagyon zsíros a bőröd, akkor naponta használj hidratáló krémet, ami megtartja bőröd nedvességtartalmát és egészségét. Bőrünket egész évben hidratálni kell, hiszen télen a fűtés, nyáron pedig a nap egyaránt károsítja azt.
 3. Védelem: akár tervezel, akár nem, hosszabb időt napon tölteni, természetes napvédőt használj, amikor lehetséges. A napsugárzás nagyon romboló hatású, és ha rászoksz a napvédő napi használatára, soha nem maradsz védelem nélkül. A nap leghasznosabb sugarai napkeltekor és napnyugtakor fordulnak elő.

Bőrápoló termékek
Számos típusú bőrápoló termék létezik, ami hasznos kiegészítője lehet napi bőrápolásunknak. Ide tartoznak a tisztítók, napvédők, hidratálók, bőrradírok, arclemosók, tonikok, növényi- és étrend-kiegészítők és egyéb kozmetikumok.

Holisztikus bőrápolás
Testünk bámulatos öngyógyító és önfiatalító képességekkel rendelkezik. Ez alól szervezetünk legnagyobb szerve, a bőr sem kivétel. A test egészét tápláló vitaminokat és ásványokat szedve a bőr támogatja a szövetfejlődést, helyrehozza a károsodást, és plusz védelmet biztosít a környezet káros anyagai ellen. Számos hagyományos bőrápoló termék célja inkább elrejteni, mint korrigálni a károsodott vagy hibás bőrt. Azonban a holisztikus bőrápolás a test saját belső forrásait használja fel a bőr gyógyításához, természetes szépségének előmozdításához. A vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények és más tápanyagok csodálatos elősegítői a bőr tisztulásának, hidratálásának, védelemének és gyógyításának. Egy holisztikus bőrápoló program nemcsak fiatalos, sugárzó bőrt eredményez, de a test egészére jótékony hatással van. A holisztikus program gyulladáscsökkentő eredménye következtében megszűnnek az itt-ott fellépő fájdalmak, ezzel egy sokkal kiegyensúlyozottabb érzelmi állapot áll be. A holisztikus bőrápolás szintén segít olyan általános állapotokon, mint a pattanás, nap ártalom és egyéb foltok.

Nap elleni védekezés
Számos vitamin csökkenti, illetve visszafordítja a nap okozta károkat. Az A, B, C, D és E vitaminok mind-mind csodálatosan hatnak a bőr egészségére. A B, C és D vitamin különösen fontos szerepet játszik a bőr nap okozta sérüléseinek megelőzésében.

 • Az A vitamin visszafordítja a nap bőröregítő hatását azáltal, hogy csökkenti a ráncokat, valamint az öregségi foltok számát és méretét. A bőr szerkezetét is javítja, csökkenti a és a pórusok méretét.
 • A B vitamin különböző balzsamokban található, közvetlenül a bőrre kenve alkalmazzuk. Gyulladáscsökkentő, amely leviszi a duzzanatot és vörösséget, összehúzza a pórusokat és megerősíti a kapillárisok falát. A bőr állapotát is javítja és segíti a DNS regenerálódását.
 • A C-vitamin erőteljes antioxidáns, amely a nap ultraibolya sugaraitól védi a bőrt és semlegesíti a szabadgyökök károsító hatását. Stimulálja a kollagén előállítását, ettől a bőr sima és rugalmas marad.
 • A D vitamint minden időben alkalmazzuk, hogy megőrizzük a fiatalos jelleget. A legújabb kutatások szerint, a napból természetes módon, kevés D vitamin termelődik. Ráadásul a napvédők használata leállíthatja a D vitamin-termelést.    Itt is szívesen ajánlom a Calivita D-drops cseppentős formáját. 20 9197992 számon rendelhető.

Az idő visszafordítása
Akár tetszik, akár nem, mindannyian öregszünk. Nem számít, mennyire keményen próbáljuk védeni és táplálni bőrünket, hiszen nem tudunk mindattól a tényezőtől tartózkodni, ami szárazzá, ráncossá és pigment-foltossá teszi bőrünket. Nap, füst, környezetszennyezés, öregedés, stressz, táplálkozás, dehidratáció, környezeti változások, és allergia – mindezek hozzájárulnak bőrünk egészségének károsodásához. A következő vitaminok és tápanyagok segítenek visszafordítani az idő kerekét:

 • C-vitamin – stimulálja a kollagén termelést mialatt antioxidáns védelmet nyújt a sejtekben keletkező szabad-gyökök ellen.
 • E vitamin – le lassítja az öregedési folyamatot, simává teszi a bőrt, védi a fényérzékenységtől és fény károsító hatásától.
 • Bioflavinoidok – hatásos antioxidánsok, védik a bőrt, miközben semlegesítik káros szabad-gyököket. A lipidek, proteinek és a DNS mind fogékonyak a szabad-gyök támadásra. Miközben a C és E vitaminok kiváló antioxidánsok, amelyek segítik a bőr védelmét, tanulmányok kimutatták, hogy a bioflavonoidok sokkal hathatósabbak a szabad-gyökök kisöprésében és a bőr védelmében.
 • Alfa-lipoic sav – egy másik erős antioxidáns, amely belsőleg és külsőleg egyaránt használ. Ez a tápanyag természetes formában is megjelenik a szervezetben. A kiegészítés más antioxidánsok képességét fokozza, mint pl. a C és E vitaminét. Az alfa-lipoic sav szintén fantasztikus, amikor időszerűen alkalmazzuk, mivel javítja az egész bőr állapotát és redukálja a ráncokat, a szem alatti zacskókat, összehúzza megnagyobbodott pórusokat, eltünteti pattanásokat, hegeket, jótékonyan hat a sápadt vagy fakó bőrre.
 • Az olyan gyógynövények, mint a medveszőlő, édesgyökér, rizs-kivonat, a papíreperfa és sárga lórom, valamint az élesztő tökéletesítik a bőrt azzal, hogy felélénkítik és kiegyenlítik az elszíneződést.

Belső bőrápolás
A stressz és az aggodalom az egészséges bőrön is megszedik a maguk vámját. Nehéz a szervezetnek ragyogó és fiatalos külső megjelenést fenntartani, miközben azt érzelmi küzdelmek emésztik fel. A stressz és aggodalom csökkentésével javulhat általános egészségi állapotod, csakúgy, mint tested természetes képessége, hogy kijavítsa és megújítsa szöveteit. Íme néhány stresszt csökkentő és bőr állapotát javító ötlet:

 • Az arcmasszázs mind az elme, mind a bőr számára jótékony hatású. Ellazít és bőröd állapotában azonnali javulás következik be.
 • A testmozgás segít a stressz csökkentésében, mozgásba hozza a salakanyagot és a tápanyagokat továbbítja a szervezetben.
 • Stressz csökkentő gyakorlatok például a jóga, a Tai-Chi, a Pilates és a meditáció – segíthetnek a stressz enyhülésében, a test és az elme visszaáll az egyensúlyi állapotba.
 • A pihenés is jót tesz mind a testnek, mind a léleknek.
 • Az egészséges étrend is fontos csakúgy a testnek, mint a léleknek. Mindkettőt tápláljuk, ha biztosan elegendő vitamint és ásványi anyagot fogyasztunk a nap folyamán ahhoz, hogy bármilyen fizikai vagy érzelmi stresszt kezelni tudjunk, amivel találkozunk.